Des de l'antiguitat, els éssers humans hem mirat cap al cel nocturn intrigats i fascinats per l'espectacle que ofereixen els estels. Sovint hi hem buscat informació en elles, ens han servit per guiar-nos i per saber quan arribava l'època de la sembra o de la sega... En aquesta activitat descobrirem alguns dels misteris que els nostres avantpassats desconeixíen.

Info general

El que pretenem amb l'activitat és que els participants: - Gaudeixin de l'espectacle de l'obersavció directa del cel nocturn. - Descobreixin diferents objectes celest i a distingir-los. - Aprenguin a trobar algunes de les constel·lacions.
En aquesta activitat hi ha dues parts. A la primera es fa una breu explicació teòrica amb diapositives dins d'un aula per conèixer i fixar alguns conceptes i facilitar, així, la tasca posterior de la cerca de les constel·lacions. A la segona part, es surt a l'exterior, buscant un lloc amb poca contaminació lumínica, per poder fer una observació directa del cel. Durant aquesta part buscarem les constel·lacions comentades a la part teòrica i s'explicaran algunes llegendes relacionades amb elles.
Per gaudir millor de l'activitat, es recomana tenir 6 anys o més. Cal portar roba d'abric (també si es realitza a l'estiu) i, si es tenen, es recomanable portar uns binocles. IMPORTANT: per a realitzar el taller cal un grup mínim de 8 persones