Les abelles són un dels més importants polinitzadors de moltes plantes (incloent-hi algunes que ens serveixen d'aliment a nosaltres, els humans) i és per això que el seu paper a l'ecosistema és molt important. A més, són uns animals amb una societat molt ben estructurada, que produeixen molts i variats productes amb multituds de qualitats i amb un cicle vital molt interessant. Malgrat això, encara avui conserven mala fama (molta immerescuda) i molta gent les tem, sobretot per desconeixença. És per això que us convidem a participar d'un taller que, esperem, us ajudi a conèixer-les una mica més i començar a estimar-les.

Info general

El que pretenem és que els participants: - Descobreixin com són com viuen les abelles - Aprenguin l'important paper ecològic que tenen aquests insectes - Coneguin tots els productes que elaboren i les seves propietats i utilitats
El taller no s'ofereix a l'hivern. La resta de l'any, es pot fer normalment. Aquest taller té dues parts diferenciades però connectades entre elles. A la primera, l'apicultor o l'apicultora farà una introducció teòrica al món de les abelles i a l'apicultura explicant cada un dels instruments que s'utilitzen quan es treballa amb elles. A més donarà les claus de com comportar-se quan ens trobem amb elles en qualsevol moment (dins i fora del taller). A la segona part, els participants, equipats amb les proteccions dels apicultors visitaran un rusc, i podran veure d'aprop a les abelles i la seva organització.
Aquesta activitat és adient per a qualsevol persona major de 6 anys, excepte si són al·lèrgiques al verí de la picada d'abella. Es recomana que els participants portin roba de màniga llarga, mitjons i sabates tancades. També és recomanable portar (especialment a l'estiu)