Estem segurs que molts coneixíeu les nostres instal·lacions ja que ens heu acompanyat en moltes de les activitats que al llarg de més de 10 anys hem estat realitzant a l’Espluga, a l’antiga fàbrica del Salfuru. El que no estem tant segurs és de que les reconeguéssiu a dia d’avui ja que amb prou feines ho fem nosaltres.

El 22 d’octubre del 2019 i degut a un episodi de pluges totalment anòmal i especialment intens, el riu Milans es va desbordar enduent-se pel davant tot el que va trobar. I el que va trobar va ser, entre altres, l’edifici on treballàvem i compartíem tantes bones estones. El jardí va quedar totalment arrasat: es va endur la tanca, les moreres, els salzes... fins i tot la gespa! No va quedar rastre de la furgoneta i el remolc que ens servia per traslladar-nos a treballar on calgués. També es va endur una paret i tot el material que hi havia dins la sala i al despatx. No van quedar burricletes, ni arcs, ni material d’escalada, ni cascs de bicicleta...

Però el riu no només ens va portar això. El dia 23 va arribar una altra riuada, una riuada de solidaritat encapçalada pels veïns i les veïnes de l’Espluga a qui poc a poc es va anar sumant gent de tot arreu. A partir del 24 les tasques de neteja van agafar bon ritme i la feina que semblava impossible, netejar-ho tot de fang, canyes i troncs, es va acabar en només 4 dies deixant tot l’espai buit però net.

Així que tot i que en un primer moment, en veure la desolació causada per l’aigua, vàrem pensar en deixar-ho tot, l’empenta de la gent ens està donant la força per tirar endavant i continuar en un projecte que va començar fa més de 25 anys.  

Perquè, a més, la solidaritat de la gent no es va acabar un cop netejat Drac Actiu. Un grup d’amics van crear un crowfunding per recaptar fons per ajudar-nos a comprar tot allò que necessitem per continuar amb l’activitat empresarial (https://www.gofundme.com/f/dracactiu) i l’Adrià Forcadell (ex-participant a les nostres estades d’estiu des dels 7 anys i posteriorment treballador nostre) va dissenyar-nos una samarreta per que la puguem vendre (la podeu comprar en aquesta mateixa pàgina).

Com va dir el Gonzalo: “La natura ens ha mostrat la seva força i la gent també”

Actualment, hem muntat una oficina al local que ens ha cedit el sr. Pere Bosch a l’avinguda Catalunya n 7A de l’Espluga i seguim treballant amb la mateixa il·lusió i empenta de sempre per a seguir oferint-vos els nostres serveis.

Som conscients de que el que hem viscut és conseqüència directa del canvi climàtic que provoca efectes meteorològics desproporcionats de manera descontrolada i que cada vegada seran més freqüents i catastròfics. I volem compartir la nostra experiència amb tothom per poder convertir-nos en ambaixadors de la natura (que tant ens ha donat sempre) contra el canvi climàtic.