2.600 € recollits. Aquesta és la xifra que resumeix perfectament un dia on la solidaritat va quedar per damunt de tot.

El dissabte 22 de febrer, matí de Carnaval, es va organitzar la Treko.0. Aquesta prova d’orientació en format score tenia diferents objectius. D’una banda, es volia recaptar fons per poder ajudar a Drac Actiu a refer-se de la riuada de 4 mesos enrere i, d’alta banda, es volia donar a conèixer a tots els participants l’abast de la dita riuada.

Desbordant totes les previsions dels organitzadors, 230 persones es van trobar a les 10.00 h a l’entorn del Nou Pavelló municipal de l’Espluga de Francolí per agafar els dorsals i fer el seu donatiu. A les 10:30 h el Gonzalo feia el briefing per explicar els detalls concrets de la prova i a les 11.00 h puntualment es donava la sortida.

Als participants, vinguts d’arreu de Catalunya, participants en altres Trekos, clients de Drac Actiu, amics, familiars, veïns de la Conca i gent de totes les edats (el participant més jove tenia només 22 mesos!), els començaven 2 hores per anar a bubscar el màxim de fites possibles però sense arribar més tard de l’hora límit. I una mica abans de les 13.00 h arribaven els primers i seguidament tots els altres per intentar no ser penalitzats.

Posteriorment i mentre es feia l’avituallament per refer-se de l’esforç (avituallament donat per fruiteria Garcia Vicent, forn de pa Cal Tullet i Europastry Sarral) els 90 corredors afortunats recollien algun dels premis del sorteig: entrades al cinema Foment de Vimbodí i Poblet, oli d’Oligami dels Omellons, vi blanc Castell de Riudabella, vi negre i visita al celler Vidbertus, frontals Silva, ulleres Goggle, ampolles, motixlles i cinturons Camelbak, diferent material esportiu cedit per Wala i 4 samarretes de “Tots Som Dracs” signades pel Bruno Hortelano.

També es van repartir els premis cedits pel Museu del Vidre de Vimbodí a les millors disfreses que van ser per uns dracs, unes abelles i les seves flors, unes fades i unes ballarines i finalment, per un Robin Hood.

El dia va ser fantàstic i la gent va acabar molt contenta i amb una valoració de la prova molt positiva. El Gonzalo i la Laly, de Drac Actiu, van agrair a tots els assistents la seva ajuda i col·laboració al llarg d’aquests darrers mesos i no volen passar l’oportunitat d’agrair especialment a tots els que de manera dessinterassada i totalment altruista han fet possible que aquesta prova es pogués dur a terme:

A l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí per la cessió de les instal·lacions municipals; a l’Ajuntament de Vimbodí i Poblet pels trofeus a les millors disfreses; a No Limit pel cronometratge; a Sercat pel servei d’ambulància i rescat; a Editorial Piolet pels mapes; al Club Atlètic Espluguí per la difussió a xarxes i la participació activa en la prova; a Fruites Garcia Vicent, Forn de pa Cal Tullet i Europastry Sarral pel magnífic avituallament de l’arribada; a Camelbak, Goggle, Silva, Celler Vidbertus, vins Castell de Riudabella, Oligami, Cinema Foment i Wala pel material que van regalar pel sorteig; al Museu del Vidre de Vimbodí i Poblet pels premis a les millors disfreses; al Bruno Hortelano per donar-nos les samarretes pel sorteig.

I també volen donar les gràcies als que dissabte van estar treballant de manera voluntària per que tot sortís rodó: el Nèstor, el Lluís, l’Albert, la Maria, el Ramon, l’Eva, la Rosa Mari, la Nuri, el Juan M., la Geni i el Xavier.

Per últim, volem agrair a Sonosmedia i Èdissenys la feina d’actualització de la pàgina web i marqueting.

Finalment esperem que tots aquells que puguin vinguin a gaudir d’una nova activitat per l’entorn natural de casa nostra a la Cister RunTrek que es celebrarà el 22 de març i per la que ja estan obertes les inscripcions

A continuació us deixem les classificacions de la Treko.0 i properament us penjarem totes les imatges de la cursa. Les fotografies les podeu veure clicant aquí

edissenys sonosmedia