LA TREKORIENTACIÓ CELEBRA ELS SEUS 15 ANYS AMB UNA GRAN FESTA

Aquest diumenge 2 d’abril la Trekorientació  Bosc de Poblet ha celebrat els seus quinze anys amb una gran festa d’esport per a tothom. Un total de 297 persones i 15 mascotes han participat en aquest edició del 2017.

Els tres recorreguts han portat als participants per zones que, per a molts participants, eren prou desconegudes.

Els primers participants en començar han estat els del recorregut Groc que, realitzant un recorregut lineal, han sortit des del castell de Riudabella (Vimbodí i Poblet)  enfilant-se pel barranc de l’Argentada cap a les antigues mines de barita i baixant posteriorment pel barranc de les Fargues cap a la Masia del Sagués fins arribar a la meta, situada a les instal·lacions de Drac Actiu.

Els següents en prendre la sortida han estat els participants del recorregut Blau des de la plaça Major de Vimbodí i Poblet, que seguint el camí de la Piponeta  arribaven a Riudabella per agafar els senders del bosc de la Mata i el riu sec, fins a l’arribada.

Els últims en sortir, els participants Verds, que tractant-se del circuit preferit per les famílies tenia un traçat circular que sortint de drac Actiu, els portava cap a Milmanda i tornaven cap a l’Espluga.

Tots els participants han valorat molt positivament els circuits destacant el excepcional paisatge de primavera que mostraven i en arribar han gaudit d’un sorteig de material cedit pels col·laboradors entre els que es trobaven una estada per a dues persones a l’Hostatgeria de Poblet, un centre floral de la floristeria Civiflor, material tècnic de Camelbak i Silva, material esportiu cedit per Wala, lots de vi del celler Rendé Masdeu i samarretes i un disc de La Musca.

El grup musical Rodamilans ha amenitzat la festa amb música tradicional fins a l’entrega de trofeus que s’ha realitzat a les 14:00 h. L’alcalde de Vimbodí i Poblet, el Sr. Joan Güell i la regidora d’esports de l’ajuntament de l’Espluga de Francolí, la Sra. Erika Soriano, juntament amb el director de Drac Actiu, Sr. Gonzalo Gil han entregat els premis als primers classificat de cada categoria. En aquesta ocasió els premis de les categories individuals eren trofeus de vidre fets a mà pel mestre vidrier Paco Ramos del Museu del Vidre municipal de Vimbodí i Poblet i, per les categories d’equips, uns originals trofeus fets artesanalment en fusta pel Ramon Amigó del taller de restauració El Ribot de l’Espluga de Francolí.

El podi femení del recorregut Groc en la categoria individual ha estat encapçalat per la Laura Escolà i en segona posició la Júlia Canela. El podi masculí del mateix recorregut i categoria l’han format  el campió d’enguany en Josep Mª Nogués, en segona posició el Jesús Almarza, i en tercera el David Ortín

L’organització ha agraït a tots els col·laboradors, especialment als ajuntament de l’Espluga de Francolí, de Vimbodí i Poblet i al Paratge Natural d’Interès Nacional de Poblet totes el seu suport i les facilitats al nivell organitzatiu i a la resta d’empreses com  Editorial Piolet, Camelback, Silva, l’Hostatgeria de Poblet, La Musca, la floristeria Civiflor, Cosvital, fruites García Vicent, Wala, Coca Cola, Caldos Aneto i Vichy-Font d’Or, per  la seva confiança en la prova.

 

Properes cites esportives de Drac Actiu

Al llarg dels propers mesos, Drac Actiu organitzarà diferents proves d’orientació pel territori. La primera, tindrà lloc el cap de setmana del 17 i 18 de juny a l’entorn de les Muntanyes de Prades amb la TrekoBlack en la que el concepte de la Trekorientació es transforma en una cursa de llarga distància amb l’opció de participar en la prova de les 12 hores o en la de les 24 hores.

La propera Trekorientació, amb el mateix format de la prova a Poblet i especialment pensada per a grups i famílies, tindrà lloc el 3 de setembre a la Vall de Vinaixa.

I la darrera prova, d’aquest particular calendari, es realitzarà el 17 de setembre a la ciutat de Lleida, a la TrekoCity, on moltes de les fites permetran la visita a espais històrics del nucli antic que habitualment estan tancat al públic.

 

Podeu consultar totes les classificacions aquí: Resultats Treko 2017_cat Resultats Treko 2017_cat_junts Resultats Treko 2017_recorreg

edissenys sonosmedia