Inauguració de la Ruta Literària de “L’Escanyapobres”

El divendres 24 de març al matí hem tingut el plaer de participar de manera molt activa en la inauguració de la Ruta Literària de L’Escanyapobres.

Segons la recerca que ha dut a terme la sra. Margarida Aritzeta, professora de la URV, en col·laboració amb la Societat Narcís Oller, els indrets reals que van servir com a referent a l’autor vallenc Narcís Oller per a crear les localitzacions de l’esmentat clàssic es trobaríen a les viles de l’Espluga de Francolí, Vimbodí i Poblet i l’entorn natural del bosc de Poblet.

És per això, i coincidint amb la celebració del III Festival “El vi fa sang” de novela criminal en català, que s’ha creat aquesta ruta literària que porta als participants a descobrir aquestes localitzacions reals. El testeig s’ha dut a terme amb la participació d’una vintena de persones, entre professors de diferents institucions i alumnes de la URV que han pogut accedir als llocs més allunyats gràcies al servei de 4×4 de Drac Actiu.

Pels assistents al festival, la ruta s’oferirà amb guiatge del sr. Josep M. Vallés i la sra. Aritzeta els dies 25 i 26 sota el nom de “Un crim impune”.

edissenys sonosmedia