Nova Trekorientació a la Vall de Vinaixa

El diumenge 3 de setembre de 2017 tindrà lloc la I Trekorientació a la Vall de Vinaixa.

La Vall de Vinaixa és un espai natural situat a la comarca de les Garrigues amb una superfície de més de 3.000 ha amb una gran diversitat d’espècies, algunes, amb un elevat valor natural com l’àguila cuabarrada. Aquesta gran diversitat és deguda a la barreja agrícola i forestal . Entre les masses boscoses de pi blanc i matollars de garric es combinen les àrees agrícoles on es cultiven oliveres, ametlles, vinya i cereals. A més, és un espai on podem trobar un elevat nombre d’elements d’arquitectura popular com les cabanes de volta i els aljubs, els forns de calç i o els marges de pedra.

Aquesta vall és un dels 14 espais naturals que s’engloben dins del projecte de cooperació Espais Naturals de Ponent que té com a objectiu promocionar aquests espais que acullen molts elements d’interès paisatgístic, natural i històric.

La Trekorientació serà, doncs, un recurs més per a assolir aquest objectiu convidant als participants a gaudir de l’activitat física tot descobrint aquests espais arribant a indrets singulars i gaudint de la natura i la història d’aquesta vall.

Properament es definiran els diferents recorreguts i abans de l’estiu s’obriran les inscripcions per la que serà, segur, una Treko inigualable.

edissenys sonosmedia