Excel•lent Treko Black by Marmot sota el sol i la lluna del solstici d’estiu

El cap de setmana del 18 i 19 de juny de 2016 es va celebrar la II edició de la Treko Black by Marmot una cursa que combina els millors elements de les curses d’orientació, l’exigència extrema de les proves d’ultra resistència de muntanya i l’estratègia del treball en equip.

En aquesta segona edició es podia participar al recorregut llarg que estava dividit en 2 sectors i que per completar-lo els participants disposaven de 24 hores com a màxim i també, s’inaugurava la categoria Treko Black 12 h en la que els participants havien de realitzar només 1 sector en un màxim de 12 hores. La sortida es va realitzar en massa per a tots a les 12:00 del migdia del dissabte des de les instal·lacions de Drac Actiu a l’Espluga de Francolí començant el primer sector que disposava de dos punts de pas obligatoris ubicats al Monestir de Poblet i a l’ermita de l’Abellera a Prades i amb l’objectiu d’agafar el màxim possible de les 38 fites d’aquet sector abans de finalitzar-lo al càmping Montsant Park d’Ulldemolins.

A Ulldemolins es va acabar la cursa de 12 hores quedant el podi de la categoria masculina encapçalat per l’equip Salmeron de la Barca, en segona posició va quedar l’equip Salmeron si vas a l’hort i en tercera posició l’equip Inefos de Ferro i el podi de la categoria Femenina encapçalat per l’equip format per les germanes Esther i Mercè Perisé. Cal destacar que la quarta posició de la categoria masculina va ser per l’equip SUNCHO’s en el que participava el corredor més  jove d’aquesta edició, en Bruno Gil amb només 15 anys.

El segon sector, pels participants a la cursa de 24 hores, va començar de nit sota la magnífica llum de la lluna plena i va portar els participants per diferents localitats com Vilanova de Prades, el Vilosell, Vallclara i Vimbodí fins a arribar a la meta situada al mateix lloc que la sortida del sector 1 que havia tingut lloc el dissabte a migdia.

El podi de la categoria masculina, en la cursa de 24 hores, va quedar format pels equips C.E. Trail Tarraco (amb Jordi Martí i Jonathan Fernandez) en segona posició i com a campions l’equip Raidaventura.org format per Sergi Rodriguez i Miquel Pera que van aconseguir 640 punts. En la categoria Mixta, els segons classificats van ser l’equip Conca Senglars format per Ricard Miquel Cabestany, Isabel Pelegrina i Francesc Carreras i els guanyadors, tant de la categoria com de la classificació absoluta va ser l’equip format per la Maria Antonio Vásquez i el Jordi Pàmies, el MAV-JPC Priorat Montsant Siurana amb un total de 750 punts aconseguits.

L’organització considera un èxit el resultat d’aquesta segona edició de la Treko Black 24 by Marmot, consolidant un format diferent, original i exigent de les proves de muntanya. Així mateix agraeix a tots els col·laboradors i esponsors l’ajut rebut: als ajuntaments de L’Espluga de Francolí, Prades, Ulldemolins, Vilanova de Prades, el Vilosell, Vallclara i Vimbodí i Poblet, el Paratge Natural d’Interès Nacional i el Parc Natural del Montsant per facilitar els permisos pel desenvolupament de la prova, a Ullblau Produccions pel seguiment gràfic d’aquesta, al camping Montsant Park per facilitar tant les coses i estar tant disposats a ajudar en el punt d’avituallament localitzat a les seves instal·lacions.

 

edissenys sonosmedia